Čo je vlastne Stolný tenis?

Prečo sa stolný tenis radí k najobľúbenejším a najrýchlejším raketovým športom? Stolný tenis, alebo tiež ping pong je spoločenská hra, zábava či športové odvetvia, ktoré sa radí medzi najrýchlejšie športy vôbec. Pri stolnom tenise lietajú pingpongové loptičky rýchlosti blesku z jednej strany na druhú. Stačí si zahrať niekoľko hier a veľmi skoro zistíte, že kvalita vašej hry závisí plne na kvalite a správnemu výberu vašej rakety na stolný tenis.

Prvé pálky na stolný tenis sa vyrábali z pergamenu a mali dlhú rukoväť (vyrobená zo slabšieho materiálu). Niektorým mohla pripadať trochu ako plácačka na muchy. Druhá podoba pingpongových rakiet vyzerala už takmer ako raketa. Avšak stále trochu pripomínala tenisovú raketu v zmenšenej podobe.

Kedy teda raketa na stolný tenis dostala svoju plnú podobu? Postupným vývojom tak získavala raketa na stolný tenis špecifický tvar a v sedemdesiatych rokoch sa už na výrobu pingpongových rakiet používali karbónové drevá. Raketa na stolný tenis vlastne znamená drevo a poťahy, ktoré sú na dreve nalepené. Keď trochu skrátime históriu, tak nielen drevo, ale aj poťahy si prešli dlhým vývojom, kedy boli najskôr gumové poťahy, potom poťahy s hubkou až teraz, kedy súčasná podoba dnešných poťahov je softový, ktoré ovládajú dnešný európsky stolný tenis. Obe tieto časti sú špecifické svojimi vlastnosťami a musia byť vyrobené tak, aby boli v súlade s herným štýlom hráčov ping pongu.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt history ping pong

 

Newsletter

Vložte svoju e-mailovú adresu

Naše služby

O spoločnosti

Platby

typy platieb

Copyright © 2015 - 2024 FUNSTAR s.r.o.